Att gå på en riksstämma för tandläkare eller läkare brukar vara uppskattat hos många och alla besökare brukar vara nöjda med upplägget och schemaläggning för eventen. Den som anmäler sig i tid till en riksstämma brukar kunna göra det hela till en trevlig utflykt med kollegor.

För att göra det bästa av några dagar med riksstämma bör en god planering vidtas. Hotell och restauranger i området där stämman hålls brukar bli uppbokade och reserverade ganska snabbt efter att stämman bokats. För att lyckas boka in ett sällskap i närheten av eventet bör därför samtliga vara ute i god tid och ha en bra framförhållning. Det är också viktigt att planera hur man ska ta sig till eventet, och om man väljer att ha bil måste man kolla upp hur det ser ut med parkeringar. Utställare brukar i första hand få boka in sig på parkeringar i området och därför kan det vid vissa stämmor vara bättre att lämna bilen hemma och ta sig till platsen per fot, cykel eller lokaltrafik. På platsen för stämman brukar det finnas både mat och fika att köpa sig och det är sällan man måste gå ut från lokalen för att förse sig med lunch eller middag.

Om det finns någon deltagare som har speciella önskemål på plats för stämman så är det en bra idé att ta kontakt med arrangörerna i god tid innan det hela ska starta. Om man exempelvis har rullstol eller andra funktionsnedsättningar finns det oftast möjlighet att boka in sig på speciella avsedda platser inför föreläsningar och seminarium. Det erbjuds ofta en hög service på samtliga stämmor och med framförhållning brukar de flesta önskemål gå att förse såsom specialkost eller liknande inför stämman. Även för utställare brukar de flesta situationer och önskemål gå att lösa med en god framförhållning och flexibilitet.